header banner
Default

Nets krever at banker åpner for dankort i Apple Pay – registrer dk


Nets vil have bankerne til at understøtte Dankort på betalingstjenesten Apple Pay

VIDEO: Sådan kommer du i gang med Apple Pay
Santander Consumer Bank Danmark

I et forsøg på at generobre markedsandele kræver Nets nu, at danske banker skal gøre det muligt for kunder at betale med deres Dankort gennem Apple Pay. Det skriver Finans

Til trods for at Dankortet traditionelt har været dominerende på det danske marked, har kun én bank i Danmark hidtil tilladt betalinger med dankortet via Apple Pay. Dette har medført en markant nedgang i kortets markedsandel, idet Apple Pay’s betalingsplatform vokser støt i popularitet.

Bekræftelsen kommer fra Nets selv, som administrerer Dankort.

“En stadig stigende del af betalingerne i Danmark sker i dag via mobilen, så vi ser det som en naturlig del af udviklingen af Dankort, at det bliver tilgængelig i fx Apple Pay”, udtaler Esben Torpe-Jørgensen, direktør for Dankort hos Nets i en skriftlig kommentar til Finans.

Ifølge FinansWatch vil kravet være gældende fra 2025. Det er dog endnu uklart, hvilke konsekvenser der vil være for banker, der ikke opfylder dette krav, da Nets hverken har bekræftet eller afvist sådanne detaljer.

Dette initiativ sikrer, at kunder kan benytte Dankort-delen af deres dobbeltbrandede kort som Visa/Dankort eller Visa/Mastercard, når de foretager betalinger via Apple Pay og andre digitale punge.

Apple Pay, som blev lanceret i Danmark i 2017, er hurtigt blevet populær og står ifølge Nets for omkring 25% af alle betalinger i fysiske butikker. Med iPhones dominans på det danske smartphone-marked er denne betalingsløsning blevet en hovedkonkurrent for dankortet.

Aktuelt er omkring halvdelen af de næsten 10 millioner udstedte betalingskort i Danmark dobbeltbrandede, som for eksempel Visa/Dankort, mens rene Dankort kun udgør mindre end 3% af markedet.

Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.

Sources


Article information

Author: John Thomas

Last Updated: 1698688562

Views: 795

Rating: 4.6 / 5 (33 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: John Thomas

Birthday: 1931-01-22

Address: 811 Anne Passage, West Todd, OH 73695

Phone: +4890466617908235

Job: Museum Curator

Hobby: Skydiving, Tennis, Meditation, Coin Collecting, Knitting, Hiking, Skiing

Introduction: My name is John Thomas, I am a steadfast, candid, clever, bold, daring, audacious, resolute person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.