header banner
Default

Een staat controleert 28% van de rekencapaciteit van Bitcoin


Texas-mining-bitcoin-BTC

Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock

De Amerikaanse staat Texas blijkt een overgroot aandeel te hebben in de hashrate die in Amerika wordt geproduceerd. Het gaat om een aandeel van maar liefst 28%.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Wat is de hash rate?

VIDEO: I offered 10k bitcoins for a pizza
Incomeparent

De hashrate, ook wel bekend als hashing power, verwijst naar de snelheid waarmee een computer data kan verwerken in de context van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Het meet hoeveel “hashes” een miner per seconde kan uitvoeren. Hoe hoger de hashrate, hoe meer rekenkracht een miner heeft. Dit is cruciaal voor het verifiëren van transacties en het veiligstellen van het blockchain netwerk.

Advertisement

Texas met afstand aan kop

VIDEO: BlackRock BUYING BITCOIN NOW (Here's WHY)!! Bitcoin News Today & Ethereum Price Prediction!
Crypto World

In onderstaande afbeelding van Foundry Digital, een bedrijf dat institutionele miners en stakers tools biedt om een gedecentraliseerde infrastructuur op te zetten, is goed te zien in welke staten het meest wordt gemined, opmerkelijk dus dat Texas fier aan kop staat. De staat met de 2de grootste hashrate is Georgia, met 9.64%, en vervolgens New York met 8,75%. De werkelijke hashrate kan op het moment verschillen omdat de data is verzameld tussen  21 en 27 juli 2023.

Hash rate map van Amerika – bron: Foundry

Wat verder opvalt is dat de hashrate van staten erg kan fluctueren. In 2021 had Texas  namelijk maar zo’n 8.5% van de hashrate in het land. In tegenstelling had Georgia juist een hashrate van meer dan 34%. 

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Texas lokt miners met lage energiekosten

VIDEO: @davincij15 bought Bitcoin at 1 dollar
Thomas Kralow

De reden dat miningbedrijven naar Texas toestromen, lijkt te liggen aan de goedkope energiekosten. In januari 2023 was het gemiddelde elektriciteitstarief voor huishoudens in Texas $0.14 per kilowattuur (kWh). Dit is 8.3% goedkoper dan het nationale gemiddelde van $0.15 per kWh. Voor grote verbruikers, zoals mining bedrijven, zijn de kosten nog lager. Daarnaast stimuleert het lokale bestuur mining activiteiten. Zo worden in Texas grote energieverbruikers, waar ook de Bitcoin miners onder vallen, gestimuleerd om hun energiegebruik flexibel te houden. 

Sources


Article information

Author: Luke Sullivan

Last Updated: 1698169922

Views: 1228

Rating: 4.1 / 5 (76 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Luke Sullivan

Birthday: 1908-11-05

Address: 7809 Burns Parkways, Harrisport, CO 17250

Phone: +3960084474351523

Job: Article Writer

Hobby: Fishing, Snowboarding, Skiing, Aquarium Keeping, Cross-Stitching, Stargazing, Metalworking

Introduction: My name is Luke Sullivan, I am a vivid, talented, transparent, accomplished, artistic, unswerving, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.