header banner
Default

De prijzen van deze altcoins stijgen nog verder naarmate Bitcoin de $30punt000 overschrijdt


Bitcoin (BTC) is vannacht hard door het belangrijke weerstandsniveau van 30.000 dollar gestegen. Terwijl we niet meer ver verwijderd zitten van een nieuw jaarlijks hoogtepunt, bekijken we hoe de koers er momenteel voorstaat en wat de belangrijke levels zijn om in de gaten te houden. Ook zijn er enkele altcoins, waaronder chainlink (LINK), die als een speer gaan momenteel. Ook deze uitschieters komen aan bod zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin koers breekt uit

VIDEO: Top 3 AI Crypto Altcoins for 2023 (HUGE POTENTIAL) πŸ’₯πŸ‘€ #Shorts
Joe Parys Crypto

Waar bitcoin normaliter gedurende het weekend amper prijsschommelingen vertoont, klom de koers afgelopen weekend langzaam omhoog. Zaterdagavond werd het psychologische niveau van 30.000 dollar bereikt, maar vannacht heeft de koers hier met overtuiging afstand van genomen. Rond 02:30 uur begon de koers met stijgen tot een zojuist bereikte piek van om en nabij de 30.800 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dit is de hoogste prijs sinds halverwege juli. Destijds werd het jaarlijkse hoogtepunt van vlak onder de 32.000 bereikt. Dit lijkt de volgende halte te zijn voor bitcoin. Met de recente stijging is bitcoin boven het weerstandsniveau van 30.440 dollar uitgebroken. Mocht de koers tot de jaarlijkse piek stijgen, dan ligt op 32.500 dollar het volgende niveau om in de gaten te houden.

$BTC plan pic.twitter.com/vB8AB0HafC

— Johnny (@CryptoGodJohn) October 22, 2023

Op het moment van schrijven komt de BTC koers op crypto exchange Bybit uit op 30.604 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC prijs in euro daarmee gelijk aan 28.828. Vergeleken met 24 uur geleden betreft het een stijging van 1,94 procent.

Advertisement

Altcoinmarkt: chainlink en polygon stijgen enorm hard

VIDEO: Bitcoin to $225k by 2025? | Investing in Crypto Beginners Guide (Q&A)
Altcoin Daily

Kijkend naar de grote altcoins uit het ecosysteem vallen de ogen direct op twee cryptomunten: chainlink (LINK) en polygon (MATIC). Beide munten zijn de afgelopen dagen hard gestegen en blinken ook de afgelopen 24 uur uit.

LINK is met een stijging van 14,40 procent zelfs de hardste stijger van de dag. Over de afgelopen week staat de LINK koers zelfs met meer dan 45 procent in de plus. De MATIC koers is vandaag met 8,45 procent gestegen en staat 19,77 procent hoger dan een week geleden.

Binnen de top 10 cryptomunten presteren de meeste altcoins momenteel beter dan bitcoin. Solana (SOL) is de winnaar wat dat betreft met een stijging van 4,48 procent.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Bitcoin deze week: drukke agenda

VIDEO: Top 5 Crypto Coins For 2023?! πŸš€πŸ“ˆπŸ˜Ž #Shorts
Joe Parys Crypto

Voor vandaag staat er weinig spectaculairs op de economische kalender. Voor de rest van de week staan er echter enkele belangrijke macro-economische datapunten op de agenda die het verloop van de bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Allereerst krijgen we morgen de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) voorgeschoteld. Dit is een belangrijke indicator die in de Verenigde Staten wordt gebruikt om de prestaties van de dienstensector te meten.

Vervolgens zullen woensdag de Bouwvergunningen en Ruwe Olievoorraden uit de VS gedeeld worden. Ook Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, zal een toespraak houden.

Op donderdag volgt het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Bovendien krijgen we uit de VS het bruto binnenlands product (BBP), de Kern Duurzame Goederen Bestellingen, de Eerste Aanvragen werkloosheidsvergoeding en de Voorlopige Huizenverkopen voorgeschoteld.

Op de laatste dag van de week zal de Kern PCE Prijsindex gepubliceerd worden. Dit wordt gezien als de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

VIDEO: This Only Happens ONCE in 4 YEARS (Don't Miss It)!! Bitcoin News Today & Ethereum Price Prediction!
Crypto World

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,98 LINK of 17,88 MATIC! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Sources


Article information

Author: Ryan Huang

Last Updated: 1698456602

Views: 764

Rating: 4.1 / 5 (108 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ryan Huang

Birthday: 1980-08-11

Address: 8171 Jeffrey Creek Suite 659, Maynardborough, PA 21394

Phone: +3742009493193084

Job: Chemist

Hobby: Skiing, Playing Piano, Camping, Geocaching, Stamp Collecting, Baking, Surfing

Introduction: My name is Ryan Huang, I am a courageous, honest, audacious, variegated, resolute, persistent, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.