header banner
Default

Zuid-Korea begint een aanval op de bitcoins van Noord-Korea


Er zijn maar weinig landen die zó berucht zijn in de crypto-industrie als Noord-Korea. In dit geval komt dat niet doordat de overheid erg anti-crypto is, maar doordat het nationale hackergroepen in staat stelt om op grote schaal crypto te stelen van nietsvermoedende gebruikers. De Zuid-Koreaanse overheid is er klaar mee en overweegt actie te ondernemen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Zuid-Korea wil crypto bevriezen voor de veiligheid

Dat schrijft de Zuid-Koreaanse zakenkrant JoongAng Daily op basis van verschillende anonieme bronnen van binnen de Zuid-Koreaanse overheid. Het plan is om Noord-Koreaanse crypto-wallets te traceren en te bevriezen.

Eén van de bronnen claimt dat dit in lijn is met eerdere beslissingen van president Yoon Suk Yeol, die vindt dat de cyberbeveiligingen van het land niet goed genoeg zijn. De vorige regering zou de beveiligingsmaatregelen hebben laten verloederen, om zo Noord-Korea niet te boos te maken. De National Intelligence Service (NIS) had in november van 2022 al een vergelijkbaar voorstel.

Een deel van de gestolen tokens wordt bovendien witgewassen via Zuid-Koreaanse crypto exchanges. Naar schatting lag dit bedrag vorig jaar al op meer dan 52 miljoen dollar.

Noord-Korea zou in 2022 alleen al omgerekend al meer dan 1 miljard dollar aan cryptocurrencies hebben gestolen. Volgens JoongAng Daily gaat het gemeten over de afgelopen vijf jaar zelfs om 3 miljard dollar.

Bitcoins stelen voor kernwapens

Noord-Korea gebruikt het gestolen kapitaal voor de ontwikkeling en productie van nucleaire wapens, waar het onder andere de Verenigde Staten en Japan al mee heeft bedreigd. Dit was één van de redenen waarom de Amerikaanse overheid besloot om de crypto mixer Tornado Cash sancties op te leggen, die veelvuldig gebruikt zou zijn door Noord-Koreaanse hackergroepen zoals Lazarus Group.

De overheid heeft het over het bevriezen van coins, maar niet in alle gevallen kunnen autoriteiten coins direct bevriezen – dit is immers niet op alle publieke blockchains mogelijk. Daarom zal het in realiteit grotendeels gaan om het op een zwarte lijst plaatsen van walletadressen.

Toch is tegenwoordig grotendeels censuur mogelijk op Ethereum (ETH), dankzij een software-upgrade voor validators. Ook zijn Amerikaanse stablecoin-uitgevers verplicht om coins te bevriezen als dit van de overheid moet.

Sources


Article information

Author: Tiffany James

Last Updated: 1698086404

Views: 1494

Rating: 4.1 / 5 (102 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tiffany James

Birthday: 1954-05-25

Address: 70393 James Fork, Melissaville, CA 70146

Phone: +3674681501948069

Job: Article Writer

Hobby: Aquarium Keeping, Singing, Swimming, Hiking, Basketball, Metalworking, Drone Flying

Introduction: My name is Tiffany James, I am a talented, accessible, multicolored, courageous, expert, Colorful, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.