header banner
Default

Louis Vuitton bereikt de NFT-wereld door exclusieve verzamelitems te bieden


Door een onveranderlijk, transparant en openbaar toegankelijk systeem aan te bieden om eigendom te bewijzen, maakt de blockchain het bezitten van non-fungible tokens (NFT’s) net zo bevredigend als het bezitten van zijn fysieke tegenhanger. Steeds meer grote, internationale bedrijven stappen in deze nieuwe wereld van non-fungible tokens en implementeren het in hun marketingstrategie.

Het luxe kledingmerk Louis Vuitton lijkt de voordelen van NFT’s nu ook in te zien en gaat een eigen collectie uitbrengen.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Luxe Louis Vuitton NFT’s

VIDEO: Louis Vuitton Launches $42,000 "Treasure Trunk" NFT!
RealTalkNFT

Het Franse kledingmerk heeft namelijk een nieuwe ‘Treasure Trunks’ collectie aangekondigd die fysieke en digitale elementen combineert. Door deze iconische NFT’s in bezit hebben, krijgen mensen toegang tot toekomstige producten en ervaringen en kunnen ze lid worden van een community van mede-eigenaren.

De NFT’s zullen een eerbetoon zijn aan de iconische Louis Vuitton-koffer, een gerenommeerd stuk in de modegeschiedenis dat ontstond in 1858. De digitale verzamelitems zijn tevens onderdeel van een groter project genaamd ‘Via’, het Latijnse woord voor ‘weg’, dat verwijst naar het doel om te fungeren als een elitaire weg naar producten en ervaringen die ontoegankelijk zijn voor anderen.

Het zou Louis Vuitton niet zijn als het de NFT collectie niet exclusief zou maken met een flink prijskaartje. Slechts enkele honderden NFT’s zullen  beschikbaar worden gesteld en je zult hiervoor diep in de buidel moeten tasten. Elk stuk kost namelijk maar liefst 39.000 euro.

Geïnteresseerden kunnen zich op 8 juni aanmelden om op de wachtlijst voor de VIA Treasure Trunk te komen. Op 14 juni zullen de geselecteerde personen een uitnodiging krijgen voor een privé voorbeeldpagina waarna zij op 16 juni de kans krijgen om de exclusieve NFT aan te schaffen.

Om de NFT uiteindelijk te kopen kun je gebruik maken van zowel fiat- als crypto valuta. De NFT-bezitters zullen op een later moment tevens een customized fysieke replica ontvangen van hun verzamelitem.

Volgens Vogue Business worden de verzamelitems verkocht als zogenoemde soulbound tokens, wat betekent dat NFT holders hun Treasure Trunks niet kunnen verkopen na aankoop.

Louis Vuitton en Web3

VIDEO: LOUIS VUITTON $40,000 Treasure Trunk NFT!!! Access Pass to Luxury Phygital Goods!
MyCollectables

De lancering van deze NFT collectie is niet de eerste stap van Louis Vuitton tot de wereld van Web3. In maart 2019 lanceerde de eigenaar LVMH namelijk al de Aura blockchain voor het volgen van de herkomst van luxegoederen.

In augustus 2021 lanceerde het tevens een videogame genaamd ‘Louis The Game’ die spelers de kans bood om 30 NFT’s te winnen ter ere van zijn 200ste verjaardag.

Sources


Article information

Author: Tina Bates

Last Updated: 1698358082

Views: 1221

Rating: 4.1 / 5 (43 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tina Bates

Birthday: 1916-07-09

Address: 265 Chapman Passage Suite 830, New David, CO 34361

Phone: +4539234315334174

Job: Veterinarian

Hobby: Cycling, Skydiving, Metalworking, Bird Watching, Sewing, Raspberry Pi, Wine Tasting

Introduction: My name is Tina Bates, I am a unwavering, multicolored, variegated, Colorful, capable, Adventurous, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.