header banner
Default

Høyre vil påtvinge islam til hele Oslo


Høyres kandidat til å lede Oslo byråd etter valget til høsten, Eirik Lae Solberg, vil lyse opp Oslo med halvmåner og stjerner neste ramadan. Dette i kopi etter at Londons ordfører, Sadiq Khan, gjorde det samme da ramadan startet i dag. Fremmedgjøringen i eget land fortsetter dermed med økt styrke. Lae Solberg benekter at hans forslag har noe å gjøre med håp om flere muslimske stemmer.

Hege Storhaug

Publisert:

Oppdatert:

Vi ble egentlig ikke overrasket da vi leste Aftenposten i dag. At Høyre vil flagge islam ekstra i ramadan er egentlig som forventet. Høyre og de andre partiene, unntatt FrP, kan ikke få nok islam. De har underkastet seg – helt frivillig, eller i hjelpeløshetens navn. Man vet ikke hvordan man skal forholde seg til den harde lovreligionen islam. Derfor legger man seg på rygg og håper det beste.

At Høyres forslag kommer under ett år siden islams frontkjempere meiet ned folk i Oslo under Pride, gjør det hele ekstra smakløst. Føy til at PSTs trusselvurderinger forteller at islam er en av de største terrortruslene mot Norge. Det samme rapporteres fra sikkerhetstjenestene i samtlige vesteuropeiske land.

Vil feire «mangfoldet»

VIDEO: Norway | Anti-Islam protesters ripped pages from Muslim holy book | Anti-Islam rally | World News
WION

Faksimile fra MSN.com, Piccadilly Circus.

Eirik Lae Solberg i Høyre sier han har latt seg inspirere av Londons ordfører Sadiq Khan, som i år flombelyste Piccadilly Circus i London med 30.000 såkalte bærekraftige halvmåner og stjerner. Det handler for Lae Solberg selvsagt om det berømmelige ordet «mangfold».

– Dette er noe jeg ønsker å få til i Oslo hvis vi vinner valget til høsten, forteller han til Aftenposten.

– London gjorde det i år. Oslo bør følge opp til neste år. Det er litt sent i år, sier Solberg.

Lae Solberg mener en slik markering «vil vise at Oslo er en by der alle er velkommen, og en by som verdsetter og setter pris på mangfoldet». Kanskje her på sin plass å minne om at hvor enn islams makt vokser blir det mer og mer enfold.

For å gardere seg ramser Lae Solberg opp andre religioner som fortjener samme oppmerksomhet: hinduer, sikher og jøder, selv om han vedgår at det ikke er så mange av de sistnevnte.

– Vi bør også gjøre det for andre trosretninger som har mange følgere i Oslo. Det kan være hinduer, det kan være sikher, eller jøder, som det ikke er så mange av, men som har lange tradisjoner her, sier Solberg.

Deretter lener han seg på IMDi-rapporten, et oppdrag gitt HL-senteret og Likestillingssenteret KUN, der muslimer forteller om mye hets og diskriminering i Norge. 43 prosent av respondentene har opplevd en følelse av ikke å høre til i det norske samfunnet «ofte» eller «noen ganger» i løpet av de siste 12 månedene, en følelse som like godt kan være selvforskyldt ved selv å plassere seg på utsiden av samfunnets fellesskapsarenaer, eller bli tvunget av sitt eget patriarkat til å avvise et norsk fellesskap. Uansett, hijab og posebukser er ikke noe som innbyr nordmenn til å føle seg komfortable.

Han mener det er viktigere med slike tiltak, og peker på en ny IMDI-rapport. Den viser at mange muslimer har opplevd diskriminering og fordommer på bakgrunn av sin tro.

– Ved å vise at Oslo er en by der alle er velkommen, og som verdsetter og setter pris på mangfoldet, så blir vi også en by der flere føler seg hjemme, tror han.

Også Bollywood-feiring i regi av Oslo Høyre

VIDEO: Panelsamtale: Demokrati og islam | Demokratidagene
Det humanistiske fakultet UiO

Høyre er kjent for å være partiet som tenker penger. Og det gjør også Lae Solberg i dag. Han mener ramadan-feiring bør gjøres i samarbeid med Oslos handelsstand.

– Det er jo mange som feirer id, og som da kjøper inn gaver og litt ekstra mat på samme måte som i den norske julehøytiden. Jeg tror butikkene i Oslo sikkert vil se muligheten til å få en positiv effekt ut av det. Det vil kunne øke varehandelen også før den høytiden, sier han.

Vel, det er vel innvandrerforretningene, de pakistanske og tyrkiske grønnsaksbutikkene på Grønland som først og fremst muslimer handler inn til id i.

Solberg peker på Karl Johan og Torggata som åsted for halvmåner og stjerner.

– Eller et annet sted. Så kunne vi ha kombinert det med banneropphenging langs Karl Johan, som kommunen kan stå for, sier han.

Det ligger i kortene at når Høyre foreslår dette, vil selvsagt ikke Ap være dårligere, Ap som er muslimers mest foretrukne parti i hovedstaden. Derfor er det bare å stålsette seg for Oslos befolkning. Ramadan kommer neste år i offentligheten for å bli.

Det er ikke det første frieriet til innvandrer som Høyre presenterer i år, et halvt år før kommunevalget. I februar arrangerte Høyre en Bollywood-fest på Rådhuset.

En annen type arrangement, men så er det også en annen type velgere som Høyre nå jakter på.

– Vi har færre kvinner og færre med minoritetsbakgrunn både som velgere og som medlemmer. Det synes jeg det er utrolig viktig å gjøre noe med, sier Høyres ordførerkandidat Anne Lindboe.

Hun mener Høyre må gå litt i seg selv og spørre om de har vært åpne og tydelige nok:

– Har vi brydd oss nok om å invitere alle slags mennesker med alle slags bakgrunner inn i partiet vårt? sier Lindboe.

Vi får vel krype til korset og ønske Høyre et godt kommunevalg i hovedstaden …

Sources


Article information

Author: Shelby Cook

Last Updated: 1700322122

Views: 663

Rating: 4.8 / 5 (42 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Shelby Cook

Birthday: 1935-12-04

Address: PSC 5279, Box 5386, APO AP 18754

Phone: +4534359859123833

Job: Project Manager

Hobby: Role-Playing Games, Video Editing, Gardening, Survival Skills, Camping, Fishing, Camping

Introduction: My name is Shelby Cook, I am a persistent, strong-willed, proficient, dedicated, tenacious, clever, exquisite person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.