header banner
Default

De koers van Bitcoin stijgt weer, maar wees voorzichtig met tunnelvisie


etoro-bitcoin-koers-BTC-aandelen

Foto: Shutterstock/R.NITHAT

Terwijl bitcoin (BTC) na lange tijd weer enige tekenen van leven laat zien, is het toch cruciaal voor crypto-investeerders om ook de ontwikkelingen in de bredere wereldeconomie in de gaten te houden. Het bewaren van een breder overzicht en het begrijpen van wereldwijde financiële trends kan namelijk van onschatbare waarde zijn voor de gezondheid van je portfolio. Platforms zoals eToro, waar beleggers in zowel crypto als aandelen kunnen investeren, bieden hiervoor een perfecte oplossing. Hieronder bespreken we kort wat ontwikkelingen op andere markten van vandaag en hoe deze ook van belang kunnen zijn voor crypto beleggers.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Marktnieuws en de invloed op crypto:

VIDEO: 📊 Wat moet je doen als je de BITCOIN STIJGING hebt GEMIST?! DIT moet je doen! Bitcoin koersanalyse!
CryptoCoinTalk
  • Vlakke opening Amerikaanse beurzen: De futures gaven al aan dat de Amerikaanse beurzen vlak zullen openen, en dit bleek in de praktijk ook zo te zijn. Nagenoeg geen verandering ten opzichte van de beurssluiting op vrijdag. Mocht deze trend doorzetten, dan kunnen crypto-investeerders potentieel hun heil zoeken in andere activa zoals bitcoin.
  • Overhitting iPhones: Veel gebruikers die de nieuwe iPhone 15 hadden aangeschaft klaagden over oververhitting van hun apparaten. Even bestond de angst dat dit een desastreuze fout was in het ontwerp van de nieuwe iPhone, maar Apple maakte al snel bekend dat het om een softwarefout ging. De verwachting is dan ook dat de problemen al snel opgelost zullen zijn. Substantiële invloed op AAPL is dan ook onwaarschijnlijk. Sterker nog, de afgelopen 24 uur staat AAPL zo’n 1,3% in het groen.
  • NN Group herstelt: NN Group, na een recente daling vanwege juridische tegenslagen, maakt een indrukwekkende comeback met een stijging van 3,4%. Dit kan de aandacht vestigen op de veerkracht van gevestigde markten, wat een goede les kan zijn voor crypto-investeerders.
  • Flow Traders daalt: Het populaire hedgefonds Flow Traders waarschuwt voor een zwak derde kwartaal, met een daling van maar liefst 7,3%. Het fonds dat voorheen wonderbaarlijke rendementen liet zien beleeft dus duidelijk even een moeilijkere periode.
  • Adyen’s uitdagingen: Het koersdoel van Nederlandse betaalgigant Adyen is gehalveerd tot €730. De betalingsverwerker heeft recentelijk te maken gehad met verhoogde kosten en verminderde omzetgroei, wat een waarschuwing kan zijn voor crypto-platforms over het belang van transparantie en verwachtingsmanagement.

Advertisement

Kansen spreiden als belegger

VIDEO: Bitcoin-koers stijgt: ‘Wordt geïnvesteerd voor langere termijn’ - CRYPTO-UPDATE
De Telegraaf

Terwijl bitcoin weer tekenen van leven vertoont, is het op basis van de recente marktontwikkelingen duidelijk dat er kansen zijn buiten de crypto-ruimte. Platforms zoals eToro maken het voor beleggers eenvoudig om deze kansen te benutten en hun risico’s te spreiden over verschillende activaklassen. In deze tijden van terugkerend marktsentiment kan het essentieel zijn om verder te kijken dan alleen crypto. Daarnaast kunnen gebruikers op eToro andere succesvolle beleggers kopiëren. Hierdoor kun je zelfs zonder kennis van de aandelenmarkt een gespreid en robuust portfolio opbouwen.
eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Sources


Article information

Author: Christina Spence

Last Updated: 1698395404

Views: 1213

Rating: 4.3 / 5 (113 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christina Spence

Birthday: 2012-06-10

Address: 337 Benjamin Estates, North Kathrynbury, RI 07601

Phone: +4269640520962253

Job: Article Writer

Hobby: Writing, Scuba Diving, Raspberry Pi, Tea Brewing, Skateboarding, DIY Electronics, Beekeeping

Introduction: My name is Christina Spence, I am a unyielding, unguarded, clever, audacious, daring, apt, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.